Kreativiteten sjuder på Ljungbyhedsskolan

Den 7 juni stod konst på schemat för niondeklassarna på Ljungbyhedsskolan. Inbjudna var tre lokala konstnärer som fick berätta om sig själva och sitt konstnärskap. Efter det fick eleverna släppa loss sin egen skaparkraft.

Staten har kulturpengar som varje kommun får ansöka om till olika projekt, detta gjorde bildläraren Ann-Christine Borg på Ljungbyhedskolan.
Ljungbyhedskolan bjöd in tre lokala konstnärer – Gert Lindkvist som målar med olja, Gertrud Alfredsson som arbetar med kol och blyerts och Dick Fridén som är fotograf. Efter att varje konstnär presenterat sig själva och sin arbetsmetod fick eleverna med fria händer testa på metoderna själva. Elevernas verk ställdes sedan ut under dagen och man hade en utvärdering.
– Det var blandade kommentarer, men majoriteten var positiv till den här dagen. Det vore kul om vi kunde ställa ut elevernas konst på till exempel det lokala biblioteket, berättar bildläraren Ann-Christine Borg.