En strålande Perstorpsfestival!

Pärztorpz Gitarrsträngar körde järnet i scentältet, det var karuseller, gratis glass och barnteater och framförallt strålande sol på Perstorpsfestivalens första dag. Söderås Journalen var naturligtvis på plats för att ta tempen.

Några festivalbesökare

Vid tivolit träffade vi Micke Olsson som väntar på sin 8-årige son Sebastian Nilsson som åker Miami trip för andra gången – och det med skräckblandad förtjusning.
– Vi är här för att åka lite karuseller och ha lite kul innan han ska åka till faster i Malmö. Jag ska jobba hela helgen så det blir inte så mycket mer festival för mig.

Evelina Kvist och Frida Johansson från Klippan och Ljungbyhed har just anlänt.
– Vi såg på facebook att det var festival och tänkte att vi kunde åka hit och kolla lite. Det är ju mycket bättre väder än förra året.

Joakim och Linda Levin har lyckats hittat den ultimata barnpassningen. Alla tre barnen, Leo, Emil och Saga hoppar i varsin gunga och de ser ut att ha kul.
– Allt är bra för barnen, här finns karuseller för de minsta och barnteatern tyckte de var rolig. Vi kommer hit med barnen imorgon förmiddag igen och på kvällen ska jag och min fru hit och träffa vänner och lyssna på Floridos.

Mattias Malmgren har även han just anlänt för att träffa gamla kompisar.
– Det är kul att det händer något i Perstorp.

Några Perstorpsföretagare

Caroline Bernhardsson på Fru Knopp
Hur blev årets festival?
– Årets festival blev lyckad. Arrangörerna har gjort ett jättejobb. Vi hade erbjudande i butiken hela veckan. Privat var jag själv nere och åt på festivalen både fredagen och lördagen.

Ingemar Larsson på Ica Supermarket
– Vi hade en korvvagn på torget där vi sålde grillad korv med bröd. Vi hade charkprodukter från Ljunga chark och bröd från Kullens bageri till försäljning.

Hur upplevde du/ni årets festival?
– Mot en vanlig lördag ökade vår försäljning med 25 procent. Det var ju ett fantastiskt väder och många köpte kött till grillen. Vid handlarnas vinstregn blev det fullsatt i tältet, det var kul att se. Jag vill tacka festivalens eldsjälar festivalgeneralerna Jim Vagerstam och Jan Aronsson.