Klippans Pizzahus – Vi är tillbaka! – Nu på Klippans pizzahus

Hemlagad tomatsås, ugnsgrillad paprika, salami Ventricina, mozzarella, färsk bladspenat…
Med över 30 år i branschen har alltid exklusiva råvaror och kvalitet stått högt i kurs hos far och son Kiriazis.
– Och här är vi tillbaka igen, nu på Klippans pizzahus – bättre än någonsin!

I dörren till Klippans pizzahus möts vi av en ljuvlig doft av nygräddad pizza. I köket står Kosta Kiriazis som med vana händer trycker ihop degen till en Ciao Ciao – en inbakad pizza fylld med hemlagad tomatsås, ost, marinerad fläskfilé, färska champinjoner och färsk vitlök.

Mångårig erfarenhet av pizzabakning

Bredvid honom står hans ”hjälpreda” – skämt åsido, med sina 30 år i branschen skulle det vara en skymf att kalla Kostas far Christos Kiriazis för hjälpreda. Christos ägde och drev nämligen Pizzabutik Möllan i Klippan mellan 1983 och 2004 och har därför en gedigen kunskap i hantverket – så också Kosta då han som 20-åring började jobba på faderns pizzeria.
– Vi har haft ett litet uppehåll men nu är vi tillbaka igen och jättesugna på att baka pizza! Och det är jättekul att träffa såväl gamla som nya kunder. Det känns som att de också tycker det är kul att vi är tillbaka, säger Kosta och ler.

Varierad pizzameny, inspirerad av Grekland och Italien

Klippans pizzahus har hela 84 pizzor att välja mellan – du kan få allt ifrån klassiska pizzor som Margharita och Hawaii till de lite mer exklusiva med färska råvaror, mozzarella, italienska korvar och egen ugnsgrillad paprika med mera. Däremellan finner du också riktig amerikansk panpizza efter originalrecept, stort utbud av vegetariska pizzor och även pizza bakad med glutenfri botten. Självklart har Klippans pizzahus även en kebabmeny och fräscha sallader.
– Vi har även ”rullepizza” som vi nog är ensamma om. Det är helt enkelt en ihoprullad pizza som vi fyllt med pizzasallad och krydda. När vi hade Möllan var dessa väldigt populära bland skolungdomarna när de hade lunch, säger Kosta och skrattar.
– Folk känner igen oss och vet att vi gör god mat och vi hoppas förstås också att nya gäster hittar hit. Vi bakar pizza med kärlek, flikar Christos in.