Glada toner på Senioren!

”På lingonröda tuvor och på villande mo, där furuskogen susar susilull och susilo, där kan du se dem en och en och stundom två och två på lingonröda tuvor komma dansande på tå…”
Det är torsdag eftermiddag på Senioren i Klippan och ett 20-tal seniorer klämmer i till refrängen till ”Flickorna från Småland”. Och det är bara en av de 107 olika låtar som finns i att välja mellan.

I mitten sitter Bernhard Ingelsson med sin gitarr. Han berättar att de startade verksamheten i januari 2011.
– Då var det bara tre personer som kom de två första månaderna. Vi sjöng inte utan småpratade mest och drack kaffe. Då tänkte jag – hur ska detta gå.

Blev snabbt populärt

Men under hösten hände något och plötsligt var de ett 20-tal, några vågade ta ton och nu verkar det som att så gott som alla är med och trallar.
– Vi sjunger många kända allsångslåtar och så fikar och pratar vi lite i mitten, drar en vits eller historia på bygdemål. Det har blivit så popu­lärt att jag börjat utarbeta ett femte sånghäfte.

”Sångstund på Senioren” äger rum varje torsdag mellan halv två och halv fyra. Verksamheten drivs av kommunen.

Glad stämning

Förutom Bernhard Ingelsson hjälper även Eva Klang, Anna-Britt Karlsson och Lena Thörnqvist till. Eva och Anna-Britt jobbar på ideell basis och Lena jobbar inom hemtjänsten.
– Då tar vi en låt till sen blir det kaffe, hojtar Bernhard.
– Då tar vi elvan för den är inte så lång, hojtar Inga Lundblad tillbaka.

Inga Lundblad är här så gott som varje torsdag och benämns som komikern i gänget.
– Ja, det är jag som står för vitsarna, för de andra vågar inte. Lisa säger att jag ska göra det och tåler de andra inte det får de gå hem!
Det är också Inga som får bestämma den sista låten – Tyrolerhatten.