Mer utrymme för skaparkraften!

Den fristående förskolan och fritidshemmet Skaparverkstan har sin verksamhet på Snyggatorpssgården i Klippan och har länge väntat på att få inreda ovanvåningen. Men nu har de trångbodda fritidsbarnen flyttat upp och Söderås Journalen följer med på en rundvisning.

Efterlängtad invigning på Skaparverkstan!

– I 18 år har vi väntat på detta och det känns jätteskönt att det äntligen är klart, säger Susanna Säther, pedagogisk föreståndare på Skaparverkstan.

I mitten på ovanvåningen finns en ateljé där barnen kan skapa i lera, måla eller pyssla. Bredvid finns också en forskarhörna. Vi går vidare i hallen och öppnar dörren till ett litet mysbelyst rum där bästisarna Nova Jensen, 7 år och Emelie Åkesson, 6 år sitter och spelar tv-spel.
– Att spela tv-spel är roligast, tycker de.

Skönt med större utrymme

I fikarummet sitter Albin Stigsson 7 år och Gustav Ekberg 9 år och spelar fotbollsspel. Albin tycker det är bra att de fått större utrymme att leka på.
– Det är roligt, innan hade vi bara ett bord med leksaker.

Förskolläraren Bente Frykman instämmer.
– Det kunde bli väldigt trångt där nere med både fritidsbarn och förskolebarn. Speciellt vid lov då fritidsbarnen var här från morgon till kväll.

Att bygga med lego är populärt

Barnen visar stolt ett rum där en hel stad byggd av lego breder ut sig.
– Det här är något som verkligen sysselsätter dem just nu. De har till och med planerat en melodifestival, säger Bente och pekar på en sminkloge.

I trappen stöter jag på en konkurrent. Det är tioåriga Emma Ekberg som är redaktör för Legomagasinet. Hon visar stolt upp några exemplar.
– Den kommer ut varje måndag med nyheter om vad som händer i Legostaden.

Så nog har även kreativiteten fått friare spelrum med de utökade lokalerna!