Glada miner på Happy hour

Klippans Köpmannaförenings arrangemang Happy hour levde verkligen upp till namnet när det anordnades sista lördagen i oktober. Både Klippanbor och besökare från grannkommunerna gjorde gemensam sak och tog sig ut för att handla i Klippan centrum.
– Det var en oerhört trivsam stämning hela dagen.
Mycket folk inne i butikerna, och även en hel del utomhus. Bobby Lee på Allétorget var populär, och ponnyridningen som anordnades gick hem hos de minsta, säger Eivor
de la Cueva, turistchef i Klippans kommun.

Återkommande evenemang

Avsikten med Happy hour, som är tänkt att vara ett återkommande evenemang, är att visa för Klippanborna hur mycket specialbutiker det finns på hemmaplan. Man måste inte åka till Väla för att handla, utan det går att få bra kvalitet (och ännu bättre service!) i Klippan.
– Jag tycker det är jättebra att köpmännen har ordnat det här. Det är oerhört viktigt för en ort av Klippans storlek att locka ut kommuninvånarna ”på byn”. Man måste ta till de medel man kan för att möta den ökande konkurrensen. Jag hoppas att det här ska bli en tradition, och att det återkommer en gång på våren och en gång på hösten i alla fall, säger Eivor de la Cueva.

Eivor de la Cueva är ju själv marknadsgeneral när det gäller Åby Marknad, och hon ser vissa likheter mellan evenemangen.
– Både marknaden och Happy hour lockar Klippanbor i alla
åldrar. Klippanborna är alltid positiva och ställer upp när det händer något – bara det ordnas saker med jämna mellanrum.