Det blir inte alltid som man tänkt sig

När Söderås Journalen utlyste en tävling om att man kunde vinna ett smycke på Guld & Silversmedjan var det många som nappade. Bidrag kom från många håll och vi fick flera olika motiveringar till varför just den eller den personen förtjänade vinsten.

Gick rakt in i våra hjärtan

Vi på Söderås Journalens redaktion fastnade dock för två brev från två tjejer som ville ge bort ett smycke till sina cancersjuka mammor. Båda breven var väldigt fint skrivna och formuleringar som ”Jag tycker min mamma är värd att vinna för hon har en vilja av stål och ett hjärta av guld” och ”Min mamma är den mest underbara person man kan tänka sig. Trots alla motgångar är hon starkast av oss alla och säger: efter regn kommer solsken. Carpe diem (fånga dagen) har blivit vårt levnadsmål” gick rakt in i våra hjärtan.

Dubbla hyllningar

Däremot kände vi inte att vi endast kunde välja en av dessa två gripande brev, utan bestämde oss för att båda två skulle få dela på priset. När vi meddelat båda tjejerna, Caroline Engström och Camilla Rosenqvist, att de skulle dela på priset, tog det någon dag innan det gick upp för oss att de var systrar. Caroline och Camilla hade ovetandes om varandra skickat in varsitt bidrag till tävlingen. Deras sjuka mamma Eva Engström hyllades alltså dubbelt upp.

Minnessmycke

Systrarna hade önskat att Eva skulle få ett lyckosmycke, med ”Carpe diem” ingraverat. Eva hade cancer i sköldkörteln på 80-talet, och så småningom ledde det över i bröstcancer, som hon friskförklarades ifrån 2004. När cancern kom tillbaka nu i våras gav barnen henne en lyckoamulett i form av en fyrklöver.

Nu ville Caroline och Camilla ge mamma ytterliggare ett smycke. Men livet blir aldrig som man tänkt sig. Under arbetet med det här Söderås Journalen-numret du håller i din hand blev Eva hastigt mycket sämre, och somnade in i hemmet, omgiven av sina nära och kära. Hennes döttrar valde därför att istället göra varsitt smycke med ”Carpe diem” inskrivet, till minne av sin älskade mamma. Eva Engström blev 54 år gammal.

Vi på Adapt Media och Söderås Journalen har berörts djupt av den tragedi som drabbat familjen Engström, och vill därför framföra vårt varma deltagande i deras sorg. Vi citerar deras älskade mamma Eva som brukade säga: Efter regn kommer solsken.

I samband med Eva Engströms bortgång har hennes anhöriga startat en fond på cancerfonden.se. Adressen till denna är:
http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=5878.
Genom att SMS:a BESEGRA 5878 till telefonnummer 72988 så skänker man 50 kronor till Cancerfondens insamling.