CE Friskvård lindrar med laser!

Massören Claes Engström och hans CE Friskvård har nyligen köpt in en medicinsk laser, som lindrar värk och smärta.
– Laser är en mycket bra behandlingsmetod, och kombinerar man den med massage blir det ännu bättre, säger Claes Engström.

Lyckade undersökningar

Det har länge gjorts vetenskapliga undersökningar om hur man kan använda laser för att lindra smärtor, skador och överbelastningar. Det stora genombrottet för laser kom i våras, då en undersökning publicerad i en ansedd medicinsk tidsskrift visade på exceptionellt goda resultat. Studien var gjord på 820 personer som hade haft kronisk nacksmärta och därför provat laserbehandlingar. 75 procent av försökspersonerna blev bättre.
– Laser påverkar och hjälper kroppens naturliga läkningsförmåga. Den går ju sju-åtta centimeter ner i musklerna, så det är ju inte så konstigt att det blir snabba och bra resultat. Tittar man till exempel på idrottsskador som till exempel en muskelbristning så kan den läka på halva tiden.

Liten och smidig

Det har funnits medicinsk laser även tidigare, men då har de varit stora, klumpiga och oflyttbara. Den som CE Friskvård köpt in är portabel. Något som passar Claes Engström som hand i handske, då han arbetar en hel del med företagshälsovård ute hos kunderna.
– Laser kan användas till alla, det är inte bara koncentrerat till idrottare. Det spelar ingen roll om man har problem med nacken, ryggen eller har tennisarmbåge. Kombinerar man laser och massage når man djupare och får ett bättre resultat.

Utbildning i Stockholm

En laserbehandling tar ungefär en halvtimme. Claes Engström menar att man endast behöver tre eller fyra återbesök för att uppnå den önskade effekten. Vid besök 2 eller 3 kan det rentutav gå ännu snabbare än en halvtimme. Och till dem som eventuellt känner skepsis inför en laserbehandling har Claes några lugnande ord.
– Laser är ingenting som gör ont. Det finns inga kända biverk-ningar överhuvudtaget.

I samband med inköpet av den medicinska lasern har Claes Engström gått på utbildning i Stockholm.
– Det känns kul att prova på något nytt utöver massagen, och laser är verkligen framtiden, så jag tror mycket på det här.