Rättrådigt ingripande stoppade inbrottsförsök

I mitten av augusti utsattes Hemköp i Ljungbyhed för ett inbrottsförsök. Tack vare ett rättrådigt ingripande från Ljungbyhedsbon Christine Larsson kammade dock tjuvarna noll. Butiksägaren Lars Andersson är mycket nöjd med Christines insats.
– Christines samtal till polisen avstyrde hela inbrottet, och därför ville vi tacka henne med ett presentkort på 1000 kronor hos oss på Hemköp.

Konstiga aktiviteter på taket

Det var när Christine, som bor i närheten av Hemköp, stod på sin balkong strax efter midnatt och tog kvällens sista cigarett som hon såg att det försiggick aktiviteter på Hemköps tak.
– Jag såg en bil som såg lite ”halvskabbig” ut som körde runt nere vid Hemköp, och hörde en smäll. Det var då jag såg att det var ett par personer uppe på taket till affären. Jag tog telefonen direkt och ringde till polisen.

Christine tror att tjuvarna fick syn på henne vid något tillfälle eftersom de avbröt inbrottsförsöket efter att ha försökt skära sig in genom taket.
– Jag hade även kontakt med min dotter som bor på en annan gata i Ljungbyhed. Hon lyckades få bilnumret på bilen, som körde mot Klippanhållet. Polisen lyckades stoppa bilen mellan Klippan och Ljungbyhed, men de hittade ingenting i den förutom ett par handskar.

Tacksam för Christines insats

När polisen sedan kom fram till Hemköp så hittade de verktyg uppe på taket, vilket tyder på att det verkligen var ett inbrottsförsök som Christine bevittnade – och stoppade.
– Vi är väldigt tacksamma för Christines snabba ingripande. Tjuvarna hade lyckats skära sig ner i taket en så pass bra bit att de bara var några centimeter från vattenröret som går in till affären. Hade de kommit
längre hade de inte bara tagit sig in utan också åsamkat stora vattenskador i butiken. Det är bra att folk är vakna och håller koll, säger Lars Andersson.

För Christine var det aldrig någon tvekan om att gripa in.
– Det har varit så mycket inbrott och skit i Ljungbyhed att man vill hjälpa till om man kan.