Personalen på förskolan Hermelinen vann grilltävlingen!

Natten till den 15 maj brann förskolan Hermelinen i centrala Klippan ner till hälften. Under våren har man tvingats flytta till tillfälliga moduler medan huset har ställts i ordning. Nu är det emellertid snart klart, och då tyckte arbetsledarna Ulrika Christensson och Carolina Engwall att personalen var värd en grillfest.

Därför skickade de in ett bidrag till Söderås Journalens tävling där man kunde vinna en grillbuffé från Hemköp till sommarfesten. Den 19 augusti var det dags. Totalt slöt 17 personer upp hemma hos Carolina Engwall.
– Vi hade tänkt att vi skulle ha festen i partytält, men det dåliga vädret gjorde att vi fick flytta in istället. Min man och Carolinas man fick grilla på altanen under markisen istället, berättar Ulrika Christensson.

Fantastiskt gott

Det blev en mycket lyckad fest. På fredagseftermiddagen bar det iväg till Hemköp i Ljungbyhed, där man hämtade maten. Grillbuffén innehöll det mesta: Kycklingspett, tunnskivade kotletter och kryddiga korvar samt potatissallad och en mängd andra tillbehör.
– Det var fantastiskt gott. Jag har en väninna som brukar anlita Hemköp när hon har fester, så jag har smakat tidigare och visste att det skulle hålla hög klass, säger Ulrika Christensson.

Tuff vår

Att ha en fest för att fira att det snart är inflyttning efter branden kändes självklart.
– Vi har haft en tuff vår, men det är tack vare vårt personallag som det har fungerat. Deras arbete har gjort att barnen varit trygga genom hela den här våren. Vi hade inte berättat för personalen att vi anmält oss till Söderås Journalens tävling, så det blev en trevlig överraskning för dem.