Nu är det Ljungbyheds Gammelmarknad igen!

I dagarna är det återigen dags för Ljungbyheds Gammelmarknad. Fredag-lördag den 19-20 augusti är datumen som gäller 2011.
– Det såg lite trögt ut med att få ihop knallar i början, men det har hämtat sig bra nu på slutet, så det blir uppåt 130 olika stånd, konstaterar marknads-kommitténs Bo Rosengren.

Blandat utbud

Precis som vanligt så bjuder Ljungbyheds Gammelmarknad på stor variation när det gäller marknadsstånden. I år är det enligt Bo Rosengren en stor tonvikt på de beprövade områdena mat och kläder, men det finns också nyheter.
– Det kommer att finnas en skyttesimulator på plats, den tror vi kommer att locka många jägarintresserade.

Förutom traditionella marknadsklassiker som clown och positivhalare bjuder man i år också på underhållning i form av en bugguppvisning från Ljungbyheds eget danspar Timothy Williams och Tilda Andersson. Duon har tävlat i ungdoms-VM i bugg med gott resultat, och kommer att ha med sig några klubbkollegor från Söderåsens DK.
– Det är verkligen något man måste se. Ung-domarna är otroligt duktiga, säger Bo Rosengren.

Pärlrallyt på Ljungbyhed Park

Parallellt med gammelmarknaden hålls även ett annat stort evenemang inne på Ljungbyhed Park. Det är Pärlrallyt, där 200 veteranlastbilar tävlar, som går av stapeln samtidigt. En ”bra” krock, tycker Bo Rosengren.
– Vi kommer att hjälpa dem lite med reklam i våra högtalarsystem. Många av marknadsbesökarna är säkert intresserade av rallyt också, och tvärtom med. Det är bara bra att här finns mycket att göra i Ljungbyhed under marknadshelgen.

Succétävlingen Hasaloppet återkommer även i år, men med nya arrangörer, då Färingtofta IK tar över efter Kristdemokraterna. Vilka som deltar i ”hasningen” är i skrivande stund inte klart.