Kupolen och Christian Segerfalk i nytt samarbete

Under sommaren har Sjukgymnastcentret Kupolen i Klippan flyttat till nyrenoverade lokaler på Bruksgatan i centrala Klippan. Samtidigt passar man på att inleda ett samarbete med välkände kiropraktorn Christian Segerfalk, som även flyttar in hos Kupolen som hyresgäst. Han blir dock inte anställd hos Kupolen utan förblir egenföretagare.
– Jag har känt Jan Nilsson på Kupolen länge, och vi har pratat om ett samarbete många gånger tidigare, och nu uppstod ett bra läge i och med Kupolens flytt, säger Christian Segerfalk.

Gemensam grundsyn

Tanken med att få in Christian Segerfalk ”i huset” är att bredda kompetensen hos Kupolen än mer. För även om sjukgymnaster och kiropraktorer använder sig av olika behandlingsmetoder så har man en gemensam grundsyn på kroppen.
– Man kan väl säga att vi sjukgymnaster arbetar lite mer med rehabilitering av patienter som dragits med problem under en längre tid, medan Christians patienter oftare söker för akut värk, men det kan variera också, säger Billy Nilsson, sjukgymnast på Kupolen.

Under hösten kommer även en fotvårdsspecialist och en massör att flytta in hos Kupolen, och tillsammans med den samlade kompetens som redan finns i företaget i form av bland annat akupunktur, KBT-terapi och mycket annat blir man ett riktigt friskvårdscenter.
– Vi tror på idén att samla allt i ett hus. Samhället går allt mer mot att varje individ får ett ökat ansvar för sin egen hälsa. Med effektiviseringarna som görs idag inom den offentliga sjukvården så uppstår ett större krav på varje person att hålla kroppen i form, säger Billy Nilsson.

Stimulerande med kollegor

Christian Segerfalk, som när vi träffats endast varit på plats i de nya lokalerna ett par dagar, ser verkligen fram emot att samarbeta med Kupolen.
– Det ska bli jättespännande. Jag har ju jobbat ensam i mitt eget företag sedan 1992, så det blir väldigt stimulerande att ha kollegor.
Billy Nilsson fyller i:
– Våra olika utgångspunkter som kiropraktorer och sjukgymnaster gör dessutom att vi kan bolla saker med varandra på ett bra sätt. Är det så att man inte hittar en lösning på ett problem kan det vara bra att prata med någon annan som ser på saken från ett annat håll. Det gynnar patienterna i slutändan.

Ryggakuten

Ett första konkret resultat av det nya samarbetet är att man startar konceptet Ryggakuten. För att alla patienter ska få ett så snabbt och säkert omhändertagande som möjligt så garanterar man en tid hos kiropraktor eller sjukgymnast inom 48 timmar. Detta gäller måndag till fredag, och gäller endast vid akuta besvär.
– Vi tror mycket på det här. Folk måste få hjälp när läget är akut, säger Christian Segerfalk.

Tränings- och friskvårdscenter

De nya lokalerna blir verkligen ett lyft för Kupolen. Alla faciliteter är toppfräscha, och när man går in genom byggnaden (som tidigare hyste Olssons Vapenverkstad) känner man direkt den påtagliga doften av nyrenoverat. Kupolen, Christian Segerfalk och de kommande hyresgästerna inom fotvård och massage har sina behandlingsrum på våning två. På våning ett och i källarplanet har man gjort i ordning ett friskvårdscenter vars portar är tänkta att slås upp under hösten.
– Det kommer att vara öppet för alla som är intresserade av att lösa ett träningskort. Tanken är att man ska kunna gå hit och träna från sex på morgonen till tio på kvällen, och att det ska finnas plats för alla som är intresserade. Under åren har vi tvingats tacka nej till många som velat fortsätta med sin träning hos oss efter avslutad rehabilitering, men nu har vi äntligen möjlighet att säga ja istället, säger Billy Nilsson.

Tränings- och friskvårdscentret är i ett förstaskede inriktat på individuell träning, och det ska även finnas möjlighet att boka in tid hos en personlig tränare. På lite längre sikt hoppas man på att även kunna ordna gruppträningspass.