Veteranfordon på Elfdalen i pingst

På pingstdagen den 12 juni mellan 13 och 16 kommer Elfdalens hembygdsby att fyllas av motorentusiaster som visar upp sina ögonstenar. Äldre cyklar, mopeder, motorcyklar, personbilar, lastbilar och traktorer – allt är välkommet!
– Det är andra året vi gör det här, och vi fick så många önskemål om att det här evenemanget skulle återkomma så att vi kör ett år till, säger Bengt Bruhn från arrangerande Klippans Hembygdsförening.

Vill locka nya medlemmar

Genom att ordna en veteranfordonsdag hoppas Klippans Hembygdsförening på att locka mycket folk. Många kommer säkert att dyka upp för motorfordonens skull, men om någon är intresserad av att ta sig en titt på hembygdsstugorna går detta naturligtvis också bra.
– Hembygdsföreningar tenderar ibland att gräva ner sig lite i det förgångna, men vi måste locka nya medlemmar för att överleva på lång sikt. Det finns fler sidor av Klippans Hembygdsförening , och det är några av dem vi vill visa upp, säger Bengt Bruhn.

Brett utbud

Bland de utställare som redan vid pressläggningstid hunnit anmäla sig finns bland annat Bjäre Moppers, Saabklubben och Klippanbon Gert Lönnerheden, känd för sina många lastbilar.
– Det kommer att bli ett väldigt brett fält av utställare. Vi hade en tändkulemotor här förra året som var mycket
populär, och vi hoppas på att det ska komma hit fler i år. Om man vill visa upp sin traktor får man gärna ta med något påhäng, såsom en lastare eller något annat trevligt.

Lite för barnen

För att locka barnfamiljerna bjuder även Klippans Hembygdsförening de minsta på karusell. Dessutom finns Ljungbyheds Fjäderfäförening på plats med sina djur, som barnen kommer att få titta lite närmare på.
– Vi tar ingenting i inträde, men kommer naturligtvis att ha en kaffeservering och lite lotterier för att dagen ska gå ihop. Det viktigaste är att vi lockar lite nytt folk till hembygdsföreningens aktiviteter.