Split Vision Ljungbyhed

Det har spelats badminton i organiserad form i många år i Ljungbyhed, men då inom ramen för Ljungbyheds IF och de olika sektioner som fanns i föreningen.

Badmintonsektionen har varit en egen förening i några år, och 2010 bytte man namn till Split Vision Ljungbyhed.
– Det känns väldigt kul. Jag och Peter Andersson har fått igång en träningsgrupp för barn sedan någon månad tillbaka som fungerar jättebra. Ordförande för föreningen är Thorild Sandström, som varit föreningsaktiv under 30 år – vi är stolta över att han fortfarande är med oss, säger en nöjd Andreas Andersson, styrelseledamot i Split Vision Ljungbyhed.

Meriterad tränare

Föreningen har också fått in en meriterad badmintonspelare i verksamheten. Det är Martin Olsson, som förutom att vara krögare på Spången även är duktig med badmintonracketen.
– Martin har varit rankad topp 10 i Sverige, och håller fortfarande en väldigt hög nivå. Vi är oerhört glada över att han ställer upp för oss. Vi andra vuxna har ju mest spelat på motionsnivå. Martin är en duktig pedagog som verkligen kan lära barnen att spela badminton från grunden, säger Andreas Andersson.

Välbesökta träningar

Barngruppen tränar på onsdagar mellan 18.45 och 19.45, och även på lördagar mellan 15 och 16, då det är gemensam träning för barn och vuxna. Vuxenträningen är också den på onsdagar, 19.45 till 22.00 Och trots att man bara hållit igång i någon månad så har en hel del ungdomar hittat hit. Vid senaste lördagsträningen var det väldigt god uppslutning.
– Vi hade 16 personer här sist, fördelat på 10 barn och ungdomar och resten föräldrar.

Glädjen i centrum

Andreas Andersson är noga med att poängtera att det är lusten och glädjen som ska stå i första rummet när man idrottar i Split Vision Ljungbyhed. Det är inte ”tvång” på att man måste vara med varje gång, utan man ska komma hit när man känner för det. Och alla som vill vara med är välkomna.
– Ungdomar som inte har pengar för att börja spela badminton hjälper vi gärna att komma igång. Vi i styrelsen betalar själva avgifterna för de som inte har råd. Men det stannar för alltid i styrelsen om vilka vi hjälper på detta sätt, så ingen behöver känna sig annorlunda än några andra.

Inga lag i seriespel – än

Än så länge har man inga lag i seriespel, varken på senior- eller på ungdomsnivå. När man blir tillräckligt mycket folk finns det tankar på att dra igång ett internt seriespel i föreningen. På lång sikt hoppas naturligtvis också Andreas Andersson på att man ska kunna ha ett representationslag i någon av förbundsserierna på seniornivå.
– Vi hoppas så klart att satsningen på ungdomar om några år kan leda till att de är så duktiga och tycker att det är så kul att det blir tal om ”riktigt” seriespel, säger Andreas Andersson.

Bli stödmedlem

Är man intresserad av att stötta föreningen genom att till exempel bli stödmedlem är detta givetvis välkommen.
– Det behövs verkligen. Alla bidrag är givetvis välkomna. Vårt plusgironummer är 884852-5, avslutar Andreas Andersson.