Här presenteras några UF-företag i Klippan

Flitens lampa lyser som vanligt stark när eleverna på Klippans Gymnasieskolas ekonomiprogram har bildat egna så kallade UF-företag. UF är en förkortning av Ung Företagsamhet, och är en kurs där eleverna omsätter de studier de tillförskansat sig under de två första gymnasieåren till praktik. Eleverna bildar grupper, plockar fram en produkt/tjänst de ska sälja, marknadsföra och göra affärsplaner och budgetar för – exakt enligt den ordning man använder sig av i verkligheten. Här nedan presenterar Söderås Journalen några av årets UF-företag.

Light-Up UF

Elever: Joy Håkansson, Nina Lind, Sabina Widell, Magdalena Rosenqvist
Produkt: Har importerat hopfällbara fickspeglar från Kina. Samtliga speglar har en inbyggd LED-lampa, som är praktisk och som fungerar bra i mörker.

Smek UF

Elever: Albane Dushku, Julia Samuelsson, Darlynna Van, Johanna Persson Dahl, Sandra Grandicki, Robin Thelandersson
Produkt: Ett ”värmehjärta”, perfekt att ha med på romantiska promenader, på väg till jobbet eller på en ömmande kroppsdel. Genom att trycka på en metallknapp sätts kemiska reaktioner igång som värmer upp ”hjärtat” till 55 grader. Går att återanvända flera gånger.

The Measure UF

Elever: Fredrica Bengtsson, Rebecca Holm, Melanie Johansson, Evelina Snygg
Produkt: En måttsats innehållandes sju olika mått (1 dl, ½ dl, 1 msk, ½ msk, 1 tsk, 1 krm, 1 portion spaghetti). Inköpt från www.smartasaker.se. Tillverkade i Sverige, finns i flera olika färger.

Cards UF

Elever: Robin Berg, Maria Karlsson, Sandra Olander, Maj Nilsson, Mikaela Pedersen
Produkt: Kortetui till bra pris i olika färger. Inköpta från ett svenskt företag som säljer etuin i stora mängder till olika företag.

Tornado UF

Elever: Emil Andersson, Nikolai Andersen, Delia Pedersen, Malin Christensen, Nikki Önnered, Sandra Turesson
Produkt: Laptopfläktar importerade från Kina. Produkten består av en platta med två små fläktar som man lägger under laptopen. Därefter kopplar man in den i USB-uttaget för att kyla ner datorn.

Photopix

Elever: Emma Sander, Matilda Lindberg, Rebecca Svensson, Andrea Carlsson, Emelie Nielsen, Caroline Hofer
Tjänst: Porträttfotografering. Säljer alla typer av fotografering – allt ifrån porträtt- till student- , bröllops- eller djurbilder. Erbjuder också styling. Välj mellan att fotograferas i studio eller ute i naturen.