Kerstins Garn & Handarbete blir familjeföretag

Den 1 september fick Kerstins Garn & Handarbete i Klippan nya ägare.Det är Susanne och Sandra Jahn som har tagit över verksamheten, och ja – precis som det gemensamma efternamnet antyder så är de släkt. Mor och dotter för att vara exakt.
– Det är roligt att jobba ihop. Vi kommer ju från olika generationer, men det tror jag bara är positivt. Vi kompletterar varandra bra och det hoppas jag att kunderna kommer att märka på vårt utbud, säger mamma Susanne Jahn.

Till en början kommer dock Susanne att hålla ställningarna ganska mycket på egen hand eftersom Sandra är höggravid i skrivande stund.

Från Höganäs

Susanne Jahn hade inte några band till Klippan överhuvudtaget sedan tidigare. Hon bor i Höganäs och kommer senast ifrån ett arbete inom barnomsorgen där. Stickning har alltid varit en stor hobby, och därför blev hon intresserad när hon läste i tidningen att Kerstins Garn var till salu.
– Intresset för stickning och andra handarbeten har funnits ända sedan barndomen, och det har ju så klart gått vidare även till Sandra. Det är kul att skapa något med händerna, säger Susanne Jahn.

Webbshop

Susanne och Sandra har naturligtvis planer för hur de själva ska sätta sin egen prägel på Kerstins Garn & Handarbete. Hittills har man bland annat genomfört en ommöblering där man tagit bort lite hyllor och fått butikslokalen att kännas lite ljusare och rymligare. Dessutom har man dragit igång en satsning på en webbshop.
– Tanken är att vi ska lägga upp hela sortimentet på hemsidan så småningom, och vi har redan kommit igång ganska bra. Det har varit kunder här inne som har hittat butiken genom webbshoppen, och det känns ju jätteroligt, säger Susanne Jahn.

Härlig stämning i Klippan

Och trots att hon bara varit igång i knappa två månader så trivs redan Susanne och Sandra alldeles utmärkt i Klippan. Kunderna har tagit emot dem med öppna armar, och Susanne hyllar verkligen Klippan.
– Det verkar vara en härlig stämning här, och vi känner oss verkligen välkomna. Några kunder har till och med varit inne med blombuketter och önskat oss lycka till. De är fantastiska.