3 artister, 3 frågor, 3 svar

1. Har ni spelat i Klippan tidigare?
2. Vad kan publiken förvänta sig av er?
3. Vilken är er mest önskade låt och varför?

Mats Kärrlid, Bob Stevens

1. Ja, halva bandet kommer ju härifrån så det är ju hemmaplan. Vi spelade på gamla Klippanfestivalen på 90-talet, men det här blir första gången i stadsparken, det ska bli väldigt kul.
2. Bob Stevens spelar mogen och traditionell dansmusik där vi blandar originallåtar med kända covers.
3. Utan tvekan No more boleros. Det är en holländsk låt som jag hörde på radio i början av nittiotalet. Jag tyckte den var riktigt bra, och vi spelade in den, och den har blivit vår absolut största hit. Vi gör en nyinspelning av den på vår senaste skiva Boleros.

Lena Ström, CC & Lee

1. Nej, det är första gången faktiskt. Vi spelade på Ekebo i vintras, och där var det bra drag, så vi hoppas på bra stämning i Klippan också.
2. Alla låtar vi spelar ska gå att dansa till, så i den bemärkelsen är det dansmusik, men vi försöker att vara moderna och göra någonting nytt av gamla klassiker. Vi är influerade av ABBA, och har mer gemensamt med pop och schlager än med traditionell dansbandsmusik. Vi vill locka ungdomarna ut på dansbanorna.
3. Vi slog igenom i Dansbandskampen med en egen version av Leende guldbruna ögon som blev väldigt populär, den vill folk ofta höra – gärna ett par gånger per kväll (skratt).

Gunars Jaunupe, Partypatrullen

1. Vi har gjort spelningar i många år på Helsingborgsfestivalen, men aldrig i Klippan. Det är alltid roligt att möta ny publik.
2. Riktigt bra drag! Vi har spelat i massor av olika konstellationer med olika artister i alla sammanhang. Under 30 år lär man sig hur man anpassar materialet efter publiken, och det gör att vi förhoppningsvis ska kunna ge Klippanpubliken precis vad den vill ha.
3. Vår publik gillar schlager, hårdrock och allsång, så du kan få en av varje: Björn Skifs Michelangelo, AC/DC: s Highway to hell och så En kväll i juni med Lasse Berghagen.