Ett ögonblick…

Monica Lövgren på Salong Monica, som efter att ha haft salongen hemma i villan på Storäng i 28 (!) år, nu också har flyttat in på Norra Skolgatan 2.

Hur är det att ha kommit till nya lokaler?

– Det känns väldigt spännande, och det ska bli kul att komma till nya fräscha lokaler. Jag ser det som en liten nystart efter att ha arbetat hemma och gått i samma lokaler i många år.

Hur har kunderna reagerat?

– De har varit väldigt positiva. Jag har gjort ett utskick till hela mitt kundregister och berättat att jag flyttat in i nya lokaler, och dagen efter började telefonen att ringa – då ville folk boka in sig.

Du har varit hårfrisörska i hela ditt yrkesverksamma liv. Vad är det som gör att du trivs så bra med ditt yrke?

– Det är flera olika saker. För det första tycker jag det är väldigt roligt att arbeta med hår. Sedan tycker jag väldigt mycket om att prata med folk. Jag har alltid gillat den sociala biten. Jag har under många år byggt upp en kundkrets som jag trivs otroligt bra med, och det är ett stort nöje.

Blir det några ytterligare förändringar i verksamheten nu när du byter lokaler, eller rullar allting på som vanligt?

– Jag kör på i samma banor som tidigare och erbjuder klippning, färgning, permanent med mera. Sedan säljer jag schampo, inpackning och stylingprodukter. Det mesta kommer från L’oreal och Keune.

Hur är annars trenderna när det gäller frisyrer just nu?

– Det är väldigt varierat mode, men utmärkande just nu är de asymmetriska frisyrerna. Långa tunga sidoluggar med kort nacke är det som gäller, och färgning och toning är fortsatt väldigt stort.