Nielsens Symaskiner till salu!

Det började med symaskinsförsäljning via dörrknackning i Rosengård i Malmö under senare delen av 60-talet. 1970 öppnade han sin butik Nielsens Symaskiner på Järnvägsgatan i Klippan. Drygt 40 år senare avslutar Bent Nielsen sin karriär genom att sätta upp sin rörelse till försäljning.

– Det börjar bli dags att trappa ner. Tankarna har funnits ett par år. Jag har sagt upp abonnemanget i telefonkatalogen, och nu har jag även avvecklat mitt engagemang som kassör i Klippans Köpmannaförening. Att sätta ut butiken till försäljning är nästa steg.

Ta kontakt

Den som är intresserad av att ta över en mycket välmående symaskins- och sybehörsaffär med en kundradie som sträcker sig upp till fem mil från Klippan är därför hjärtligt välkommen att ta kontakt med Bent.
– Jag ser stora möjligheter för den som tar över. Det är en fin rörelse med bra kunder och bra leverantörer, säger Bent Nielsen.

40 goda år

Bent har trivts alldeles utmärkt i Klippan, där han sedan många år tillbaka har bosatt sig. Den speciella köpmannaanda som råder i Klippan talar han sig varm för.
– Klippan har alltid haft ett fint centrum och haft massor av olika små specialbutiker. Jämför man med Örkelljunga, Åstorp eller Perstorp så har vi många fler branscher representerade här.
Varför har han då ”klarat sig” i 40 år? Bent har inget entydigt svar, men efter lite hjälp på traven från Söderås Journalens utsände så börjar han fundera och kommer på i alla fall en orsak: Danskt gemyt!
– Vi danskar har en lite annorlunda inställning än vad svenskar har. Jag tycker det är kul att ”flabba” med kunder som kommer in. Många tittar förbi bara för att slänga lite käft, och då är det viktigt att man har tid för det – för även om kunden inte handlar just idag så kommer han eller hon alltid tillbaka.

Gigantisk utveckling

Utvecklingen när det gäller symaskiner sedan Bent startade butiken 1970 illustrerar han med en gest: ett pekfinger som riktas rakt upp emot taket.
– Det har hänt otroligt mycket. Jag säljer symaskiner idag som man kopplar ihop med datorn, och så syr man med hjälp av olika sorters program. Det finns hur dyra maskiner som helst. Många har det som en hobby, precis som några spelar golf så finns det folk som tycker det är roligt att ha avancerade symaskiner.

Service och reparationer

Förutom försäljning av symaskiner från Singer och Husqvarna (som numera tillhör samma bolag) har Bent ett fullt sortiment av sybehör. Det handlar om alltifrån blixtlås till nålar, trådar, band och bårder. Dessutom utför han service och reparationer.
– Jag fixar 95 procent av de maskiner som kommer in på egen hand, och de övriga skickar jag vidare.
40 års erfarenhet har givit massor av kunskap med andra ord. Nu hoppas Bent Nielsen att någon annan vill föra traditionen vidare.