Föreningar

Ljungbyheds Pistolklubb

Telefon
0435-145 55

Adress
c/o Jan Rosberg
Stackarp 2332
264 92 Klippan

Hemsida
www.ljungbyhedspk.se

Kontaktperson
Jan Gustavsson
Klostervägen 10 B
264 35 Klippan
Telefon: 0435-157 75, 070-592 51 52Nybörjarkurs i pistolskytte enbart för kvinnor

Som intresserad av att prova på så anmäler du dig till Carsten Flensburgh 0732-556625, som är klubbens huvudinstruktör för nybörjare inom krutskytte och inbjuds till att få prova på att skjuta, söndagen den 27 augusti vid två tillfällen, ett pass på förmiddagen eller ett på eftermiddagen, cirka 90 minuter.

Du skjuter med klubbens vapen i kaliber .22 (5,6 mm) på vår pistolskyttebana på 25 meter under ledning av några av klubbens erfarna instruktörer och skjutledare. Kostnad vid detta tillfälle är 100 kr. Det täcker lån av pistol och hörselskydd, köp av ammunition, förbrukning av målmateriel etc. Någon enklare form av fika ingår.

Lägsta ålder är fyllda 15 år men nybörjarkursen vänder sig till flickor/kvinnor i alla åldrar. Legitimation ska medtas och uppvisas vid tillfället för att prova på skytte. Om skytten inte är myndig så ska målsman medfölja vid detta första tillfälle och kunna legitimera sig. Är du yngre än 15 år så hänvisar vi till klubbens mycket aktiva luftpistolskyttesektion.

Syftet vid detta första tillfälle är att få prova på för att se om pistolskytte är något för dig. Du får vid detta tillfälle en kort presentation av klubben, dess verksamhet och skjutbanor med klubbstuga. Du får också en presentation av kommande nybörjarutbildning och genomgång av säkerhet inför skyttet.

Det första tillfället handlar inte om någon direkt utbildning utan vill ge dig en möjlighet att få prova på för att se om skytte är något för dig att fortsätta med.

Utbildningen är sedan två gånger i veckan (onsdag kväll och lördag förmiddag) i fyra veckor och därefter instruktörsledd träning i ytterligare fyra veckor, 90 – 120 minuter/tillfälle. Du behöver kunna var med på merparten av dessa tillfällen. Under träningen utvecklar du din färdighet som skytt och skjuter fordringarna för pistolskyttemärket i brons. Därefter går du grundutbildning (teori) för pistolskyttekortet vid två tillfällen och deltar därefter på klubbens ordinarie träningstider på tisdagar kl. 18.00 och lördagar kl. 13.30.

/Carsten Flensburgh
Ansvarig för nybörjarskyttet

Publicerad: 2017-08-13