Föreningar

Ljungbyheds Golfklubb

Telefon
0435-44 80 75

Adress
Monumentvägen 2
260 70 Ljungbyhed

Grundad
1956

Hemsida
www.ljhgk.nu/

E-postadress
info@ljhgk.nu

Kontaktperson
Lars Nordin
Telefon: 0435-77 82 50PROVA PÅ GOLF 12 MAJ KL.11-14

Ljungbyheds Golfklubb välkomnar dig som vill prova på golf. Vi ses vid klubbhuset Monumentvägen 2, Ljungbyhed Park.

Vår golftränare startar juniorträning v. 20. Det kommer även att finnas nybörjarkurser för vuxna med löpande start fram-över. www.ljungbyhedsgk.se

Frågor? Ring 0435-44 00 44 eller mejla klubben@ljungbyhedsgk.se.

Publicerad: 2018-04-19

Årsmöte

Årsmötet inför 2017 valde Thomas Anderberg efter Göran Sjöblom som avsagt sig omval. Thomas A var klubbens ordförande så sent som 2015. Ny styrelse invaldes så när som på en veteran som är kvar " Otta " Lööw.

Arbetsdag

Golfsäsongen startar med en arbetsdag lördagen den 1 april med samling kl.09:00. Tisdagsgolf för klubbens damer & herrar startar tisdagen den 4 april.

Publicerad: 2017-03-25

Lite om Golfklubbens verksamhet i november och december månad. Om någon trodde att det inte var någon verksamhet på Golfklubben under vinter månaderna, så vill vi bara informera lite om verksamheten som pågår där. Det gynnsamma vädret har gjort att man har kunnat spela golf på ordinarie greener som gått som hela tiden. Tisdagar spelar både H 55+ och damerna 18-håls tävlingar och onsdagar spela klubbens Veteraner en 9-håls tävling. Varje lördag & söndag pågår den s k Vintertouren över 9-hål med att man samman räknar årets alla tävlingar i mars månad. Många medlemmar deltager i dessa aktiviteter och banan besöks av många gäster, då det inte är många andra banor som kan erbjuda spel på ordinarie greener vid denna tid på året. Man kommer att ha den traditionella Annandag Jultävlingen den 26 december som brukar samla många deltagare. Golfrestaurangen har öppet måndagar till fredagar och erbjuder nu Julbord på helgerna fram till Jul. All information om vad som händer på klubben och golf-restaurangens erbjudande hittar man på hemsidan: www. ljungbyhedsgk.se Välkomna att besöka den fina anläggning med banan och restaurangen i centrum! GOD JUL & GOTT NYTT ÅR önskar Ljungbyheds GK!

Publicerad: 2016-12-18

Rädda Barnen Tävling

I strålande sommar väder spelades en 2-manna scramble tävling. Alla intäkter som startavgift skänktes till Rädda Barnen i Klippan. Golfkrogen skänkte också en viss % av dagens intäkter. En dag med fantastiska resultat, de tre första placeringarna med 61 netto.

Klubb-S-Laget

Klubb-S-Laget 2016 spelades under lördagen den 24 september i ett vacker sensommar väder + 20 grader och en liten vind gjorde att det blev fina resultat denna dag. Segrade i denna ärofyllda tävlingen mellan klubbens serielag för herrar som är en avslutning för lagen som deltagit i serie-spel i Skånes GDF serie, vanns av H 70 på fina 277 slag före H 55, 285, H 22, 289, H 75, 297, H 65, 299, och H 45 med 303 slag.
Sido ordnad tävling: Närmast flagg på hål nr: 12 vanns av Fred Svegart med 2,57 cm. Bästa Brutto hade Christer Johansson, H 70, med 74 slag. Bästa Netto hade Håkan Svensson, H 70, med 65 slag. Prisbordet bestod av matpriser från Hemköp i Ljungbyhed. Alla deltagarna avnjöt sedan en fantastisk god lunch från Golfkrogen som bestod av Pytt i Panna mtb.

Sponsorsgolf

Tävling för Klubbens sponsorer spelades fredagen den 23 september 2016. En fin dag med mestadels sol förutom en liten regnskur. Resultaten var fantastiska! De som kom på första och andra plats hade 63 slag. Tord L och Kurt M, Bankommittén blev etta med bättre resultat på de sista 6 hålen. 2:a platsen tog Lantmännen, Ljungbyhed och på 3:e plats kom Preem i Klippan. Före spelet intogs Golfkrogens goda buffé.

Publicerad: 2016-10-23

Klubben har genomfört den traditionella Golfveckan, under juli månad.
Singel, par och lag tävlingar stod på programmet. Succé kan man från klubben nöjda säga om det stora antalet startande medlemmar och gäster från andra klubbar som deltog denna veckan.

Vädret var utmärkt bra och många fina resultat uppnådes på den utmärkta fina banan som klubben kunde erbjuda spelarna på.

Golfkrogen har haft varierande utbud till deltagarna och även till icke golfare som besökte denna fina golfkrog.

Många frivilliga krafter har ställt upp denna viktiga vecka för klubben och gjort fin reklam för klubben och banan. De tyngsta arbeten med att förbereda och genomföra tävlingarna och kring arrangemangen har Tävlingskommittén och Medlemskommittén stått för. Tack till alla och klubbens banansvariga för banskötseln - en otroligt bra bana i toppskick. Man avslutade golfveckan på lördagen med en Jubileumsfest, då klubben fira 60-år, 2016

Klubben nästa tävling är klubbmästerskap 2016 den 6-7 augusti.
Mer info om Golfveckan, Golfkrogen och kommande tävlingar finns på hemsidan.
ljungbyhedsgk.se

Publicerad: 2016-08-07

Klubben har arrangerat olika tävlingar under maj -juni månad för medlemmarna och golfspelare från andra klubbar var välkomna att deltaga. Företagsgolf och serie golf för H 65 och H 55 har genomförts på Ljungbyheds banan med ett stort deltagande på dessa tävlingar som har gett god PR för klubben, banan och Golfkrogen och inte minst den stora tävlingen Trivsel golf med många deltagare från andra klubbar i Sverige. Många frivilliga krafter inom klubben har gjort att dessa tävlingar har kunnat genomföras. Trivsel golf i Almerimar Spanien som lägger golftävling på Ljungbyhed för fjärde året i rad.

Lördagen den 28 maj spelades partävlingen, Trivselgolf Bästboll, på Ljungbyheds golfklubb. 66 st. spelare från Bedinge till Mora deltog. En fantastisk fin dag, strålande sol och vindstilla. Speciellt uppskattat av deltagarna är att man spelar med personer från olika golfklubbar i samma boll.

Första pris, en veckas vistelse i Almerimar med golf, vanns av Mariana och Per-Gunnar Hansson från Söderslätts GK. Andra pris med samma nettoresultat blev Josephine Bengtsson Ljh. GK och Sten Kristensen Lydinge GK. Tredje pris tog Hanne och Sten Wihlborg Bedinge GK.Prisutdelningen förrättades av Manuel Lopez Jacobsson som kommit hit till Sverige. Han tackades med en Skåneflagga av tävlingsledarna Ann och Kenneth Christensson.Efter tävlingen serverade Golfkrogen en delikat Grillbuffé och samtidigt underhölls deltagarna av William Sandström med sång och musik.Kommande tävling är Swedbank singel och sedan den populära golf veckan som startar vecka 29. Ljungbyheds GK firar 60-år 2016. Men man spelade golf redan på 30-talet på området, Fd F5, numera Ljungbyhed Park. Klubben valdes in i Svenska Golfförbundet 1956, namnet var då F5 Gk.

Man kommer så klart att uppmärksamma detta jubileum under året och återkommer med mer info och historik i kommande artiklar och mycket av klubbens historia finns i dag i klubbhuset att taga del av för intresserade.

Publicerad: 2016-06-19

Juniorträningen

har startat den 10 maj på golfklubben och alla nya som ” gamla” medlemmar är välkomna. Kontakta klubbens Pro Teddy Melén på mobil: 0708-25 98 25 för all info. Även nybörjarkurser för vuxna kommer att startas!

Seriegolfen

för klubbens herrar har nu inletts där klubben har lag med i Skånes GDF och åldersgrupperna H22, H45, H 55, H65, H70 och H75.

Klubbens egna tävlingar

har också startat nu under maj månad med ett stort utbud att välja på för medlemmarna och medlemmar i andra golfklubbar runt om i Skåne är också välkomna att deltaga på dessa.

Klubbens tävlingskommitté

har under april månad genomfört tävlingen:
Skandia Grand Opening, en par tävling för flicklag & pojklag från hela landet.

Nästa stora arrangemang

man är värd för är i oktober månad: Nordic Junior Match, Ungdomselit från Sverige, Norge, Danmark och Finland.
All information finner man på klubbens hemsida. www.ljungbyhedsgk.se

Publicerad: 2016-05-22

Vintertouren:

Vintertouren pågår varje lördag och söndag under januari till mars månad. Man spelar slaggolf 9-hål med samling kl. 09:30 och första start kl. 10:00.

C:a ett femtio tal ( 50 ) medlemmar har någon gång deltagit på detta och snittet är mellan 15-25 deltagare på helgerna och så lite som fyra har deltagit när det har varit snö på banan. Annars har man kunnat spelat på ordinarie greener (sommargreener) hela november och december månad, 2015. I dagsläget är snön på väg bort och man spelar på utmärkta vintergreener och förhoppningsvis när tjälen har släppt återgår man till ordinarie greener.

Mer verksamhet som pågår är:

Tisdagsgolf för H 55+ med samling kl. 08:30
och start kl. 09:00, varje tisdag. 18-hål slaggolf.

Veterantouren: Onsdagar med samling kl. 09:00 och spel över 9-hål, öppen för både damer & herrar.

Information från golfklubben:

www.ljungbyhedsgk.se, eller kontakta någon i styrelsen om ni har frågor om golfen kommande säsong. Där de olika kommittéerna planerar sina kommande verksamheter för fullt nu under januari-februari månad.

Publicerad: 2016-02-21

Sponsorgolfen

där klubben inbjuder sina sponsorer på golf och information om verksamheterna och om vad som händer under 2016.
Detta är en viktig del av klubbens verksamhet att man får tillfälle att informera och träffas under trevlig samvaro som man hade under en dag.
Tävlingen mellan sponsorerna som hade samlat ett 25-talet lag, vanns av Colorama, Klippan.

Klubb-S-Laget 2015

Klubbens serielag från H30 till H75 gör upp om vilket av lagen som verkligen är bäst när det gäller i klubben.
Det är en ära att vinna denna tävling mellan alla serielagen och i år segrade H65 lite överraskande kanske. I laget ingick Göte Losell, Kurt Madsen, Christer Johansson och ”Otta” Lööw.

Gåsagolfen

Tävlings-säsongen avslutades med denna roliga tävling där man spelar med putter och två valfria klubbor. Succé att det kom hela 45 spelare till denna och spelare från våra grannklubbar möte upp till denna lite annorlunda tävling som fick avsluta säsongen 2015.

A-klassen:
Vanns av Tord Larsson, 32 p tätt följd av Torbjörn Ekdahl, 31 p, sedan kom Kim Johansson, 30 p och Göran Sjöblom med 29 p på den sista prisplatsen.

B-klassen:
Segrade Ingemar Sjunnesson, 32 p, sedan kom följande på prisplatserna, Sune Persson 31 p, Göte Losell 31 p och Kjell Olsson med också 31 p.

C-klassen:
Vanns av Irené Jansson 33 p och tvåa blev Monica Lövqvist från Woodlands GK på 31 p.

Gemensamt för dessa tre tävlingar var att man hade fint höstväder och att man spelade på en golfbana i toppskick och ett stort antal fina priser erhöll deltagarna.

Klubbens Golfrestaurang erbjöd deltagarna under de tre tävlingarna, som vanligt vill man påstå, god lunch att avnjuta i klubblokalen vilket var mycket uppskattat av spelarna.

Under november månad, lördagar-söndagar kommer någon form av vinter-golf att starta upp, men förhoppningsvis med spel på ordinarie greener så länge vädret tillåter detta.

Publicerad: 2015-10-25

Klubben har anordnat många tävlingar under augusti månad för medlemmar och gäster.
Först var det Bjärhus singel-tävling, slaggolf, som samlade många deltagare och ett fint prisbord tävlade man om. A-klassen segrade Stefan Henriksson, B-klassen vanns av Lars Jansson och i C-klassen segrade Magnus Johansson.

Connys Tour Championship, singel-tävling, där herrarna spelade från vit tee och damerna spelade från gul tee! Nyhet som samlade flera deltagare från grannklubbar som tog tillfälle att kunna spela från vit tee, vilket är ovanligt för många spelare, men som finns på Ljungbyhedsbanan. A-klassen herrar vanns av Marcus Losell på fina 68 slag netto, Dam-klassen vanns av Åsa-Hjelm Berg på också fina 73 slag, netto. B-klassen segrade Lars Jansson på 82 slag, netto. C-klass Damer vanns av Monica Johansson, 71 netto. C-klass Herrar tog Magnus Johansson med 84 slag, netto.

Serie-golf för herrar där H 45, H 55, H 65, H 70/1 och H 75 har haft hemmamatcher under augusti månad lyckade H 70/1 bäst med sina spelare som nu leder sin sin serie i Div 2. Övriga lag är det blandade placeringar för.

KM, klubbmästerskap, lördagen den 22 augusti. Man tävlade i klasserna: Open, handicap och i ålders-klasser. Open gick över 27 hål och klubbmästare blev Marcus Losell i herr-klassen och i dam-klassen vann Ann Christensson, så nu kan dessa två titulera sig Klubbmästare 2015. Handicap-klassen vann Magnus Johansson på fina 70 slag, netto.
Övriga resultat finns att se på klubbens hemsida.

Ljungbyheds GK herrar + 55 och damer + 50 tävlade i turneringen, triangelmatch för klubbens lag där de fyra bästa resultaten för herrar räknas och de två bästa av damernas, som spelas mellan Ljungbyhed, Perstorp och Bosjökloster årligen. Finalen spelades i Perstorp och där segrade Ljungbyhed och i laget ingick Lena Nordlundh, Berith Lind, Lars Robertsson, Svend Göran Nielsen , Håkan Svensson och Karl-Olof Lööw. Totalt vann Bosjökloster före Ljungbyhed och Perstorp.
Ljungbyhed belade två andra platser och en seger denna säsong 2015.

Publicerad: 2015-09-20

Resultat

Ljungbyheds GK har under två veckor i juli månad genomfört två stora golf-evenemang.
Golfveckan med olika tävlings former från singel, par och till en lagtävling som avslutning på golfveckan. Många medlemmar och golfare från andra klubbar tog tillfället att prova den fina anläggning som man har inne på Ljungbyhed Parks område. Man genomförde c:a 500 starter vilket är ett mycket bra resultat. Klubbens Pro: Teddy Mélen hade olika övningar som man kunde prova på och även att man tävlade i chipning & puttning.

Golfkrogen hade grillafton, klubbens medlemmar ordnade Musik-Quiz en kväll, spontangolf och mycket annat genomfördes denna vecka. Golfveckan är en viktig del av klubbens verksamhet under säsongen med att man kan visa upp en fin bana, bra golfrestaurang och ett fint klubbhus för alla deltagarna som man hoppas att dessa sedan kommer tillbaka och spelar på banan framöver.

Seriespel för Damer Div 1 Södra genomfördes på Ljungbyhed under vecka 29 och där deltog lag från södra Sverige, tyvärr kom inte alla anmälda lag. Detta evenemang & golfveckan är viktig PR för hela anläggningen och klubben.

Klubbens olika kommittéer har på frivillig väg hjälp till att genomföra dessa två stora golfevenemang, som har krävt många timmar att planera och genomföra. Ett stort tack från klubben till er alla som hjälp till att genomföra dessa två evenemang.

Nu fortsätter man med klubb-tävlingar i augusti månad och KM för medlemmarna.

Herrar serielag har H 45, H 70/1 och H 75 hemmamatcher 13 augusti och den 20 augusti har H 55 och H 65 sina hemmamatcher.

GRATTIS ! Mattias Ohlström till Hole in one
den 12 juli 2015 på hål 1 med järnsjua.
GRATTIS KURT !Kurt Madsen gjorde HIO onsdagen den 10 juni 2015 på Ljungbyheds GK hål nr 15. Han använde en järn 7:a.
Vittne till detta var Carina Davidsson, Marie Madsen och Ulrik Klasson.

Publicerad: 2015-08-09

Årets första golftävling

Ljungbyheds GK tävlingskommitté har nu startat tävlingssäsongen för medlemmarna och alla övriga golfare. Lördagen den 25 april startade man med en partävling, fyr-boll bäst-boll.

Det kom över 50-talet spelare och noterbart var att det var spelare från 15-talet andra golfklubbar som deltog i denna tävling.

Ljungbyheds GK med den nyöppnade golf-restaurangen och en väl skött bana har fått många nya besökare, vilket deltagandet vid tävlingar och greenfee-besök vittnar om.

Bäst spelade Janne Skoglund och ”Otta” Lööw i par, denna dag med 63 slag netto.

Sedan kom i tur & ordning: Mats Ljungström, Höganäs GK i par med Magnus Pålsson, Landskrona GK, 64 slag, Kurt & Marie Madsen, 65 slag, Christer & Kim Johansson, 67 slag, Emil & Jonas Larsson från Perstorps GK och Söderåsens GK, 67 slag, Agneta & Lars Robertsson, 67 slag, Pernilla Genell & Per Gustavsson från Åkagården GK, 68 slag och sista pris platsen togs av Lars Jansson & Göran Svensson med också 68 slag.

Vingslaget som spelades 5 maj och ingår i Skånes GDF sommar-tour för Herrar H55+ och Damer D50+, poängbogey 18 hål

A-klassen vanns av Göran Nilsson på 38 poäng, 2:a Christer Johansson, 34 poäng och 3:a Luigi Lombardi.

B-klassen: Jörgen Toresson, 36 poäng, 2:a Lars Robertsson, 34 poäng och 3:a Lars Jansson med 32 poäng.

C/D-klassen vanns av Christina Skoglund på 27 poäng, 2:a Jan Andersson, 25 poäng och 3:a blev Lars Andersson med 22 poäng.

Närmast flagg på hål nr: 15 vanns av Janne Skoglund med 2,2 meter från pinnen.

Publicerad: 2015-05-24

Årsmöte Vår den 26 mars

Sedvanlig dagordning med viktiga punkter som Verksamhet & Ekonomi avhandlades denna kväll på klubbens lokal, Monumentvägen 2.

Det kom 32 stycken medlemmar vilket får anses som bra och dessa fick information om avtal med GML Sport AB, förslag på bemanning av receptionen. Klubbens ekonomiansvarig Inger E svarade på frågor om klubbens ekonomi, som är i balans och det redovisades ett litet överskott från året 2014. Medlems tillskott= en viss ökning av medlemmar och ev. är fler intresserade på väg till klubben. Avtalet med Perstorp som styrelsen hade skrivit på för 2015, hoppas man att många utnyttjar detta från Perstorp och att klubbens medlemmar gör detsamma med Perstorp.

Avgående ordförande under 7 års tid, Thomas Anderberg erhöll hedersmedlemskap i Ljungbyheds GK.

Vintertouren avslutades söndagen den 22 mars med förtäring från golfkrogen som bestod av ”Smörrebröd” och prisutdelning efter spelet. Spelarnas representant Kenneth Hjelm framförde ett stort tack till klubbens Herrkommitté för en väl genomförd säsong 2014-2015. Ett speciellt tack till sponsorerna till dagens stora prisbord: Bädd & Bad, H-borg, Lantmännen Lj-hed, Golfkrogen och Skanska i H-borg.

Sista helgen: Lördagen var vi 13 stycken och segrade gjorde Göran Hellberg på 32 slag netto före en trio med Torbjörn Davidsson på 34, Johan Nilsson, 35 och Göran Svensson också 35 slag netto. Söndagen var vi 26 deltagare och denna söndag vanns av Göran Sjöblom med 33 slag netto före: Johan Nilsson 33, Jonas Mårtensson 34, Göran Nilsson 35, ” Otta ” Lööw 36, Kim Johansson 37, Göran Svensson 37 och Janne Skoglund med 37 slag netto.

Totalsegrare för säsongen 2014-2015 blev Johan Nilsson på otroliga 970 p och sedan kom Göran Sjöblom, 545 p, Hans Pommer, 425 p, Kenneth Hjelm, 400 p, Göran Svensson, 400 p, Jonas Mårtensson, 345 p, Håkan Svensson, 335 p, Göte Losell, 315 p, Kenneth Lindqvist, 310 p och sista pris platsen togs av Fred Svegart med 280 p. Bankommittén vill framföra klubbens ” STORA TACK” till er alla för arbetsinsatsen på banan den 28 mars.

Det kom uppskattningsvis 35-40 medlemmar. GML Sport ställde upp med maskiner och personal och hade planerat denna arbetsdag i samråd med bankommittén.

Bänkar, bolltvättar, papperskorgar och vagnar kom på plats. Vinterbanan, tee och greener återställdes. Röjning av ris på banan var ett annat stort jobb som hanns med. Städning i och runt klubbhuset och vagnboden, plantering av nya blommor. Vägskrapningen var ett annat projekt som utfördes denna arbetsdag. Mycket hanns med av er som deltog!

Dagens arbete avslutades med korv/bröd från grillen av klubbens egna grillmästare. Mycket uppskattat. Dagen avslutades sedan med en 9-håls tävling för de som önskade detta. Tävlingen vanns av Calle Pålsson på 33 slag netto före Janne Skoglund, 34, Tord Larsson, 34, Kenneth Hjelm, 36 slag.

Publicerad: 2015-04-26

Vintertouren på Lördagar-Söndagar går nu in på slutet av säsongen och denna avslutades söndagen den 22 mars med gemensam förtäring och prisutdelning.

Touren samlar många medlemmar totalt 50- 60 och en viktig faktor är gemenskapen man har på helgerna när man träffas.

Under mars månad hade klubben även Årsmöte vår den 26 mars och arbetsdag lördagen den 28 mars.

Och inte minst avslutningen på vintertouren som startade den 26 oktober 2014. Vi återkommer med resultat och mer info i nästa nummer av Söderås Journalen.

Prova på golf. Under Påsken! Golf är billigt!

Onsdagen den 1:e april är alla intresserade barn som vuxna välkomna till Ljungbyheds Golfklubb inne på Ljungbyheds Park område, Monumentvägen 2, att prova på golf under ledning av klubbens Pro Teddy Melén, mellan kl. 13.00 till 15.00. Ni får bästa tänkbara information att få en inblick att känna på att spela golf under alla dess former av sakkunnig personal denna dag. Info om klubben, avgifter m. m. kommer ni att få svar på. All utrustning finns att låna.
Varmt välkomna denna dag.

Publicerad: 2015-03-29

Aktiviteter

Golfaktiviteter för klubbens medlemmar som nu pågår under vintersäsongen är:
Tisdagsförmiddag spelar damer och herrar golf över nio eller arton hål.
Klubbens veteraner spelar på onsdags - förmiddagar.
Lördag-söndagar pågår vintertouren. Alla dessa aktiviteter samlar totalt c:a 80-talet medlemmar som vid något av dessa tillfällen deltager.
Att uppmärksamma är att man den 27 januari spelade på ordinarie greener (sommargreener), vilket inte har hänt sedan man fick 18-hålsbanan år 2001!
Golfrestaurangen är öppen måndag-fredag och serverar ”dagens” under hela denna vintersäsong, vilket uppskattas av både golfare och icke-golfare.
Vintertouren som samlar flest deltagare, mellan 25-30 medlemmar, leds av Johan Nilsson på 605p, därefter kommer Hans Pommer, 320p, Gary Branchett, 265p, Göran Sjöblom, 260p, Håkan Svensson, 250p, Kennet Lindkvist, 230p, Göran Svensson, 2015p, Lars Robertsson, 205p, Kenneth Hjelm, 200p och Rolf Eriksson på 195p.
Kommande verksamheter för medlemmarna: Årsmöte Vår torsdagen den 26 mars, kl. 19.00 i klubbhuset, arbetsdag är lördagen den 28 mars med samling kl. 09.00 vid klubbhuset och årets första öppna tävling är lördagen den 25 april.

Mer info: www.ljungbyhedsgk.se

Publicerad: 2015-02-22

Annandag jul-golfen

Det kom 47 deltagare av 54 anmälda, då förkylningstider satte stopp för några av de anmälda deltagarna. Man samlades på klubbhuset före start med mingel, glögg och pepparkakor. Lottning och tävlingsbestämmelser genomgicks sedan av Kjell O. och Göran N. om vad deltagarna hade att se fram emot denna dag! Dagens spel var över 9 hål, slaggolf på vintergreener, då det var 10 minusgrader. Vädret var bästa tänkbara vinterväder, med en strålande sol. Banan erbjöd en viss svårighet för spelarna, men av resultaten att döma så kunde de hantera detta på ett fantastiskt bra sätt.

De åtta först placerade spelarna gick under eller på sina respektive handicap vilket är kanonbra. Segrare blev Ulrik Klasson med 27 slag netto, följd av Lars Robertsson, 31 slag, Mats Theodoridis, 31 slag, Bertil Börjesson, 32 slag, Svend Göran Nielsen, 34 slag, Göte Losell, 35 slag, Hans Pommer, 35 slag och Rolf Eriksson också på fina 35 slag. Alla dessa på prisplats.

Det annordnades även en sidotävling: Närmast flagg på hål nummer 4 och denna vanns av Joacim Pettersson på fina 2,64 m från flagg.

Herrkommittén lottade sedan ut övriga priser från det digra prisbordet till samtliga deltagare, som därefter avnjöt förtäring från köket på Golfkrogens utmärkta meny.

Ett stort tack till alla er som deltog och till funktionärerna som bidrog till att genomföra denna tävling.

Herrkommittén, Ljungbyheds GK.

Vintertouren lördagar-söndagar

Första halvan av vintertouren som startade 1 november har nu genomförts och fram till nyår har det spelats 18 omgångar. C:a ett 60-tal medlemmar har någon gång deltagit på denna aktivitet och som mest har det varit 32 deltagare. I snitt är det 20-25 spelare på lördagar och söndagar. Vintertouren fortsätter under januari till slutet av mars månad.

Touren leds av Johan Nilsson på 495 p och sedan kommer Gary Branchett, 265 p, Hans Pommer, 255p, Göran Sjöblom, 240p, Kenneth Lindqvist, 220p, Bengt Jönsson, 190p, Mats Theodoridis, 185p, Rolf Eriksson, 170p, ”Otta” Lööw, 160p och Ingemar Sjunnesson, 155 p.

Publicerad: 2015-01-25

Årsmöte Höst

Golfklubbens Årsmöte Höst blev ett möte med rekordstort deltagande medlemmar, närmare ett 50-tal hade hörsammat kallelsen. Mötet hölls på klubbhusets 2:a våning och var fyllt till bristningsgränsen.

Sedvanliga årsmötes handlingar som verksamhetsplan för 2015, budget, avgifter, val av ny styrelse och en motion att behandla hade mötesdeltagarna att ta ställning till inför verksamhetsåret 2015. Motionen antogs av mötet som bl.a. innehöll ett förslag till utökat samarbete med klubbens grannklubbar för att öka mervärdet av respektive klubbmedlemsskap.

Att uppmärksammas från mötet var val av ny ordförande och styrelse: Thomas Anderberg hade efter lång tid som ordförande avsagt sig omval. Ny ordförande för 2015 valdes Göran Sjöblom, Klippan, och som suppleanter invaldes Hans Viebke och Christel Persson efter H-Å Larsson och Kenneth Hjelm, som avsagt sig omval, annars inga nyval till de olika uppdragen i golfklubben som då är i stort intakt från tidigare år.

Banan får mycket beröm från medlemmarna och greenfee-gäster. Avtalen om skötsel och arrende kommer att förlängas under två till tre år. Nytt för klubben är man nu har avtal med en ny golf-restauratör som har börjat sin verksamhet under sommaren på klubben och det har gjort att man har fått fler besökare till klubben/banan. Detta avtal förlängs också av klubben.

Noterbart är också att Golfklubbens styrelse 2015 kommer att bestå av en majoritet av kvinnor, kanske första gången sedan starten 1956! I klubben ser man mycket fram emot att så många vill engagera sig i klubbarbetet.

Vintertouren

Vintertouren pågår nu för fullt på lördagar-söndagar och har samlat många spelare på dessa helger, då man fortfarande spelar på ordinarie sommargreener och kommer så att förhoppningsvis göra detta även under december månad.

Se mer information på: www.ljungbyhedsgk.se

Publicerad: 2014-12-14

KLUBB-S-LAGET

Klubb-S-laget 2014 vanns av H55/1 på 289 slag, tvåa blev H45 på samma slag, 289, trea blev H65/1 på 295 slag, fyra H65/2 på 303 slag, femma H35 på 307 slag, sexa H70 på 308 slag, sjua H75 på 319 slag, åtta H55/2 på 320 slag och nia blev Damlaget på 339 slag. Bästa brutto enskild rond vanns av Ralf Axelsson, H45, på fina 74 slag. Bästa netto enskild rond vanns av Göran Sjöblom, H55/1, på fina 69 slag. Nio lag från kubben deltog på denna prestigefyllda tävling mellan klubbens serielag och c:a 50 spelare var med. Dagen avslutades med lunch från golfrestaurangen och prisutdelning avslutade en dag som bjöd spelarna på ett fint höstväder och en bana i absolut toppklass.

Städdag

Härmed vill vi i BK & HK framföra ett stort tack till alla Er femtiotal medlemmar som ställde upp på arbetsdagen den 26 oktober. Ett stort arbete har utförts av er alla, med bl.a. att iordningsställa vintertee, vintergreener, röja vid driving-rangen, städa hela klubbhuset både ut och invändigt, städa våra utrymmen för golf-vagnarna, ta in bänkar, boll-tvättar och papperskorgarna m.m. Fantastiskt att så många kommer till dessa städ-dagar som vi har på våren och hösten. Dagen bjöd på ett vacker höstväder och avslutades med något gott från grillen som Thomas L. stod för och sedan spelade c:a tjugofem medlemmar en 9-håls tävling som vanns av Lars Andersson på fina 33 slag, netto!

Publicerad: 2014-11-23

Klubbens herrkommitté, 2014

Detta har hänt 2014 för klubbens herrkommitté som består av Göran Nilsson, Jonas Mårtensson och Karl-Olof Lööw:
• Tisdagsgolfen H55+ och kvällsgolfen startade den 8 april, Veterantouren onsdagen den 9 april. H55+ och Veteranerna spelar nu på hösten så länge vädret tillåter, till slutet på december. Många medlemmar deltager dessa dagar. Kvällsgolfen för herrar är nu avslutad och där har det varit lite färre deltagare än andra år. Den är en viktig del av verksamheten för klubbsamhörigheten och inte minst den sociala delen för medlemmarna.
• För herrar har klubben haft åtta lag med i Seriegolfen Skånes GDF, allt från åldersgruppen H35 till H75. Seriegolfen startade under april månad för de flesta lagen och resultaten har både varit upp och ner, men en serieseger stod H65/1 för genom att vinna Div. 3 M och flyttas upp till Div. 2 säsongen 2015. H70 blev bästa tvåa i Div. 3 och flyttas upp till Div.2 2015. H75 var också bland topp tre i sina serier. Lagen har spritt god PR för klubben och banan vid sina hemmamatcher.
• KM i matchspel (Klubban) vanns av Stefan Henriksson som mötte Svend Göran Nielsen i finalen. Och i den ordnande tävlingen Skruven segrade Lars Jansson över Göran Nilsson.
• Utflykter till andra banor har herrarna genomfört under sensommaren till Ystad där Peter Svallin är klubbchef. Araslöv Gk med övernattning och två dagars spel.
• Ordf. i Hk har under hösten deltagit på konferens för kontaktansvarig till herrlagen på Araslöv GK och höstkonferens för samma på Landskrona GK.
• Ett 15-tal av herrar H55+ har skött drivingrangen och bollplockningen under året. Herrarna skötte vinterbanan med att hålla vintergreenerna i toppskick och kommer även att göra detta kommande vinter om vädret tillåter spel!

Detta återstår 2014

Klubb-S-laget den 4 oktober, en tävling för alla klubbens serielag för damer och herrar. Vintergolfen kommer som planenligt att starta 1 november med spel på lördagar och söndagar över 9 hål och så klart den traditionella annandag jul-golf.

Publicerad: 2014-10-19

Arrangör för SM-tävling

En mängd aktiviteter har genomförts på golfbanan under augusti & september månad, som att klubben har stått som arrangör för Klubb SM Juniorlag, kvalomgång 1, 15-17 augusti. Detta var den tredje SM-tävlingen som man har haft på banan under säsongen.

Genomfört KM

Klubbmästerskap, KM, har spelats lördagen den 23 augusti för medlemmarna och för damerna vann Lena Nordlund på fina 98 slag, brutto. Herrarna spelade sitt KM över 27 hål samma dag och där segrade Hans Svensson på 111 slag, brutto. Man korade även KM för de olika åldersklasserna för herrar & damer. Deltagarna deltog också i en handicapklass över 18-hål, poängbogey. Segrade gjorde Joacim Pettersson på 40 poäng. Rekordmånga medlemmar deltog denna dag som avslutades med prisutdelning och samkväm i den nyöppnade golfrestaurangen för deltagarna.

Övrigt

Övriga tävlingar som klubben deltager i är Skånes GDF seriegolf för damer och herrar som nu kommer att färdigspelas under september månad.

Publicerad: 2014-09-21

SM för herrar

H45 spelades 10-13 juli med 160 deltagare från hela landet och med klubbens egen deltagare Ralf Axelsson. Banan och anläggningen fick mycket beröm.

Golfveckan

Golfveckan genomfördes 14 - 19 juli med ett stort utbud av tävlingar och andra aktiviteter som KM i puttning och chipning. Tävlingsformerna var både i singel, par samt en lag-tävling sista dagen. Det var aktiviteter på kvällarna som grillafton, karaoke-tävling och en Old Course-tävling över 9-hål. Mer än 500 starter genomfördes med golfspelare från grannklubbar samt deltagare från övriga delar av landet.

Publicerad: 2014-08-10

Tjejlägret, 1 - 4 maj

79 tjejer (13-18 år) kom till lägret, alla med singelhandicap. De delades upp i två grupper, äldre och yngre under dessa dagar. Syftet med lägret är träning och att träffa kompisar för framtiden - på klubbarna är de ganska ensamma om att vara duktiga. Det är fjärde året de kommer till Ljungbyhed. De trivs här, logistiken är toppen med bra boende, bra mat, bra träningsmöjligheter och en bana i fint skick.

2 maj kom Solhems Cups-kaptenen Karin Koch och Linda Westberg och höll föredrag. Temat var vägen fram till toppen. Den behöver inte alltid vara rak!

Publicerad: 2014-05-25

Resultat Vintertouren 2013-2014

Vintertouren 2013-2014 vanns av Hans Pommer på 475 p, Kenneth Lindqvist, 370 p, Torbjörn Davidsson, 330 p, Göran Sjöblom, 300 p, Rolf Persson, 300 p, Göte Losell, 300p, Krister Wiksander, 295 p, Göran Svensson, 275 p, ”Otta” Lööw, 265 p, och Kenneth Hjelm, 265 p. Lite fakta: Pågick 26 oktober 2013 - 23 mars 2014. 18 omgångar okt-dec 2013 och 19 omgångar jan-mars 2014. (Inställt fem gånger.) 60 medlemmar har deltagit och 37 har stått på prispallen. 909 starter på 37 omg.

Man fortsätter nu verksamheterna med tisdags-golf herrar, kvällar och H55+ på tisdagsförmiddagarna, start den 8 april och veteranerna börjar onsdags-golfen den 9 april.

Serielagen, herrar, har klubben 8 stycken med i Skåneserierna från H35 till H75.

H55/2 har hemmamatch 15 maj. H35 hemmamatch 22 maj. Övriga lag har hemmamatcher i augusti-september. För mer info om tider m. m. gå in på hemsidan under fliken KLUBBEN-HERRKOMMITTÈN.

Publicerad: 2014-04-13

Golfträning för ungdommar 2014

Informationsmöte torsdagen den 10 april kl. 18.30 i klubbhuset där ni kan ställa frågor inför säsongen 2014 till Klubbens Pro Teddy Melén.

Träningsstart är planerad till den 6 maj och man får låna klubbor om det behövs. Frågor? Kontakta Teddy M. på telefon 0708 - 25 98 25. Alla ungdomar hälsas välkomna.

Ljungbyheds Golfklubb: Ungdomskommitté

Publicerad: 2014-03-23

Sportlovsveckan

Ljungbyheds Golfklubb anordnar under
sportlovsveckan ”prova på golf ” för alla sportlovslediga ungdomar under ledning av klubbens populära Pro Teddy Mélen.

NÄR: tisdagen den 18 februari & torsdagen den 20 februari mellan kl. 13:00 - 15:00, båda dagarna.

PLATS: Fd Gymnastikhallen på gamla F5-området, Ljungbyhed Park (inomhus).

All utrustning som klubbor & bollar får man låna, medtag inneskor. Korv & dricka blir alla deltagare bjudna på av klubbens ungdomskommitté. Ev. frågor kontakta Teddy på 0708-25 98 25.

Publicerad: 2014-02-17

Mellandags-golfen

Golfklubben anordnade den sedvanliga Mellandags-golfen på annandagen den 26 december. 40-talet medlemmar kom till denna tävling som spelades över 9-hål på en fin ”vinterbana” med gröna fairways & gröna vintergreener. Dagen avslutades med ett enkelt samkväm och prisutdelning i klubbhuset.

Resultat:
Hans Pommer, 32 slag
Kjell-Åke Johansson, 32 slag
Håkan Svensson, 33 slag
Krister Wiksander, 33 slag
Ingemar Sjunnesson, 33 slag
Lars Nilsson, 33 slag
Göran Nilsson, 34 slag
Birgitta Söderlund, 34 slag

Alla pristagarna spelade under sina handicap och detta tyder då på en fin bana och att vädret var bra denna dag.

Aktiviteter

Många aktiviteter pågår under vintern på banan när denna är spelbar och fri från snö... Tisdagar spelar herrar & damer 55+, onsdagar spelar veteraner och på lördagar-söndagar spelas vintertouren. Detta stora utbud av olika aktiviteter för medlemmar utnyttjas av c:a 50 till 75 stycken under vinter- halvåret, men fler är välkomna.

För att veta vad som händer på banan och klubben gå in på www.ljungbyhedsgk.se eller kontakta någon i de olika kommittéerna.

Publicerad: 2014-01-20