Prova-på-vandringar på Söderåsen

När:
2019-08-03 kl. 10:00
2019-08-03T10:00:00+02:00
2019-08-03T10:15:00+02:00
Kontakt:
Destination Söderåsen

Den 3 augusti öppnar Destination Söderåsen upp möjligheterna på vid gavel för att just du ska ha chansen att hitta dina egna favoritplatser hos oss. Destinationen består av en hänförande och omväxlande natur med många platser som bjuder på storslagna vyer och spännande historia. Denna gång erbjuder vi fyra kostnadsfria prova-på-vandringar runt om i vår fantastiska destination. Kom och få inspiration, hitta nya platser, få tips, och träffa andra att dela upplevelserna med.

Kl. 10.00 – TINGVALLA, 13 km (lätt vandring)
Vi vandrar söderut från Tingvalla till Hjorthagens naturreservat vid Vrams Gunnarstorp. Efter en kortare fikapaus av den medhavda matsäcken, fortsätter vi fram till Maglaby kärr, för att sedan vända åter till Tingvalla genom Tingvallaravinen.
Arr: Friluftsfrämjandet Åstorp, Guide: Kenneth Nilsson

Kl. 10.00 – TRANERÖDS MOSSE, 1 km (rullstolsvänlig)
Vi vandrar på den vackra Traneröds mosse och kommer bland annat att promenera på myrspången och besöka fågeltornet. Vi passar även ett intressant fältspatbrott, intill mossen, med vacker kvarts. Det finns utrymme för en fikapaus under vandringsturen.
Arr: Geologiklubben i Helsingborg, Guide: Lars Nilsson/Lennart Svensson

Kl. 11.00 – KVIDINGEPROFILEN, 6 km (lätt vandring)
Följ med på en historisk vandring genom det vackra landskapet kring Kvidinge. Vi samlas vid Kvidinge Scoutstuga i Maglaby och vandrar till Tomarps Kungsgård. På vägen passerar vi Gyllenbielkeska museet och Kvidinge kyrka där vi stannar till och får berättat för oss den spännande historian om dessa båda platserna.
Arr: Kvidinge Hembygdsförening, Guider: Ragnhild Nilsson/Agneta Andersson/Jan Nilsson

Kl. 13.30 – KLÖVERÖDS VATTENMÖLLA, 1,5 km (lätt vandring)
Följ med oss på en hänförande vandring vid Klåveröds vattenmölla med Berntastugan och Berntahällen där riksspelmannen Berntsson gned sin fiol medan ungdomarna dansade på hällen. Vi passar även på att besöka den vackra Klåverödsdammen, som ligger ett stenkast därifrån. Det finns utrymme för en fikapaus under vandringsturen.
Arr: Geologiklubben i Helsingborg, Guide: Lars Nilsson/Lennart Svensson

För mer information och anmälan: www.svalov.se/aktiviteter