Tidiga julklappar från Sparbanksstiftelsen Skåne

Vid en ceremoni på Swedbank i Klippan den 25 delade Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank ut 100 000 kr till 11 olika
projekt i Klippan och Perstorp.

Utbildningsinsatser, idrottsprojekt och massor av positiva satsningar som planerats för 2020 fick ett ekonomiskt bidrag. Som en av ägarna i Swedbank använder Sparbanksstiftelsen Skåne avkastningen av aktierna till att främja den lokala utvecklingen och  bidra till en positiv samhällsutveckling genom att stötta det lokala föreningslivet.
– I Klippan och Perstorp ser vi att det finns ett väldigt aktivt föreningsliv. Det är väldigt roligt att vi stödjer lokala verksamheter tillsammans med banken, berättar Bo Svensson som är styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen Skåne med ansvar för Klippan och Perstorp.

Höstens satsningar går till stor del till utveckling av det ideella föreningslivet för att bland annat kunna stärka unga ledare och föreningens verksamhet. Det är både satsningar på unga och äldre som prioriteras av Sparbanksstiftelsen Skåne. Stiftelsen delar ut bidrag två gånger per år och totalt i år har det delats ut 220 000 kr till projekt i Klippan och Perstorp.

De föreningar som tilldelades medel denna gång var:
FBC Viljan i Ljungbyhed, Företagarna i Perstorp, Klippans Bordtennisklubb, Ljungbyheds golfklubb, Ljungbyheds idrottsförening, Ljungbyheds pistolklubb, Perstorps golfklubb, SPF seniorerna i Klippan, Åsbo ponnyklubb och Åsbo ryttarförening.