Upptäck Söderåsen

Semestern står för dörren och sommarlovet har börjat för barnen, då är det tur att det finns massor av platser att besöka hemmavid.

Söderåsen omfattar fyra kommuner och är en plats full av sevärdheter, gårds­butiker och upplevelser. Lördagen den 3 augusti är det dags för Söderåsdagen som lyfter fram allt det positiva som finns runt Söderåsen. Du kan äta, leva, handla, cykla och vara turist här. Vi glömmer lätt bort allt fantastiskt som finns här.

En av sommarens höjdpunkter är Bruks­spelet som spelas utomhus på Pappers­bruket. Årets föreställning knyter verkligen samman historien med nutid. Boka biljett snarast!

En annan höjdpunkt i sommar är att det lokala dansbandet Callinaz gör ett stopp i Klippan på sin sommarturné genom Sverige. Missa inte detta – Elfdalens camping 28 juni.

Det är snudd på fantastiskt med alla företagare, gårdsbutiker och eldsjälar som gör Söderåsen guld värt. Vi är lyckligt lottade med allt vi har runtomkring oss. Fast vill vi behålla allt det som Söderåsen har, krävs det att vi handlar lokalt och stöttar varandra. Genom att handla lokalt bidrar du till en hållbar framtid med lokalproducerade varor och minskad miljöpåverkan. Det är all unik och lokal handel som gör din ort attraktiv. De lokala butikerna är en viktig mötesplats och en viktig arbetsgivare som stärker känslan av samhörighet.

För det lokala näringslivet är du deras viktigaste kund och ger dig därför också personlig service. Under sommaren kommer många turister hit och bilden av Söderåsen är förutom vacker natur, upplevelser och god mat förhoppningsvis även trevliga och lättillgängliga butiker med brett sortiment och bra service. Det är viktigt att påminna sig själv om att vi är bra och hur mycket fantastiskt här finns omkring oss. Passa på att återupptäcka, uppleva och njuta av Söderåsen i sommar!

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare