Alltid redo för träning

Klippans enda och Nordvästra Skånes största funktionella gym Fyshuset, finns vid sidan om Elfdalens camping.

När det lottades ut träning för två personer under tre månader var det Lotta Ahlbeck som vann träning åt sin dotter och hennes kompis med motiveringen:

”Detta gäller min dotter, Anna, och hennes bästa vän, Sandra. Båda är 17 år och blir 18 år i år. De är långa och på tok för smala trots att de äter bra. […] Tillsammans är de scouter i NSF, alltså nykterister som inte heller röker. De åker på många läger och kurser tillsammans. Tjejerna behöver denna sporren att komma igång. Båda Annas syskon tränar på Fyshuset.”

Lotta berättar att Sandra blev överlycklig medan Anna som har mycket i skolan nu var mer skeptisk, när hon berättade att hon vunnit träning åt dem.
– De behöver verkligen komma igång och träna. Förhoppningsvis kan Jennifer, Annas storasyster, peppa dem att komma igång med träningen, förklarar Lotta.

Träningspass
Ägaren och personlige tränaren Jonny Olsson visade runt vinnarna tillsammans med Annas syster Jennifer och de fick prova på olika övningar i gymmet.

Sandra som tränar gymnastik i Klippans Gymnastik Krets (KGK) har precis slängt kryckorna efter hon bröt foten i höstas och är i stort behov av styrketräning. Anna berättade att hon behöver träna rygg och bål för att klara av att genomföra Explorer Belt som är ett internationellt scoutarrangemang där du vandrar 16 mil under fyra dagar.

Efteråt fick tjejerna andas ut och summera träningen.
– Lärorikt och det kändes bra trots att övningarna var jobbiga, men härligt med Jonnys pushning, var omdömet från Sandra och Anna.

De berättar att de velat börja träna länge och att det kändes bra att komma igång.
– Jag blev förvånad över att det kändes som att det inte var några andra människor i gymmet när vi kom igång, trots att det var mycket folk där inne, säger Sandra.

Anna var av en annan uppfattning.
– Nästa gång vill jag att det är färre människor i gymmet. Fast jag kan verkligen se mig själv komma igång och träna framöver.

Storasyster
Annas syster Jennifer var med och tränade tillsammans med sin syster och Sandra. Jennifer är dessutom deras scoutledare. Jennifer berättar att hon tränat på Fyshuset i några månader nu och att hon trivs oerhört bra.
– Jag kände direkt att det här var ett gym för mig. Här trivs jag och det är en bra atmosfär. Du kan alltid fråga Jonny eller Scott om det är något. Fyshuset har fått mig att nå mina mål och fått mig att sätta upp nya. Här finns alla sorters människor och alla är välkomna och pratar med varandra. Det är verkligen världens bästa gym och det utvecklas hela tiden med nya saker.

Framtidens gym
Fyshuset är numera en del av Elfdalens camping och det finns ett utegym som vem som helst får träna på.
– Till våren ska vi ha gratis pass på utegymmet, vi håller på att utveckla ett sportcampboende med övernattning och vi har företagsevent och företagsträningar, berättar Jonny.

Det händer mycket nytt på Fyshuset. Gymmet har blivit större och det har köpts in en helt ny maskinpark. Antalet medlemmar ökar hela tiden liksom antalet pass.
– Kvaliteten både på träning och utrustning är något som både vi och medlemmarna värderar högt. Många väljer nog oss eftersom vi sticker ut och har träning som passar alla, avslutar Jonny.