Varför är det kallt i januari?

Januari månad är årets fattigaste månad för många och att det är mörkt och kallt ute hjälper till att förstärka intrycket. Och det är faktist meteorologiskt kallare nu, trots att den kortaste dagen var den 21 december. Att januari och februari är kallare än december beror på att jorden på våra breddgrader fort­farande avger mer energi än den tar emot från solen under denna period. Kylan byggs långsamt upp under vintern.

Det finns ändå saker att värma sig över. Världspremiär för Arnoldutställningen sker i Klippan och kan ses i Klippans konsthall mellan 26 januari – 3 mars. I S:t Petri kyrka bjuds det på lunchmusik den tredje fredagen i varje månad. Vi har nya stand up-kvällar med Ljung­by­heds­bördige Martin Svensson i spetsen att se fram emot – både i Perstorp och i Klippan.

”Alla Hjärtans dag” står för dörren och försäljningen av exempelvis blommor och choklad får ett rejält uppsving. Det tre vanligaste sätten att uppmärksamma ”Alla hjärtans dag” är att köpa en present till sin partner, laga en extra fin middag hemma eller att gå på restaurang. Att handla lokalt har stor betydelse även inför ”Alla hjärtans dag”. Du behöver inte köpa en present eller bjuda ut din partner på middag – det går lika bra att uppmärksamma en god vän med.

Oavsett hur kallt vädret ute är finns det möjligheter för oss att värma oss med omtanke, evenemang eller en god bit mat. Det är endast fantasin som sätter gränser.

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare